Demokratibogen

 
Søren Lauridsen

Søren Lauridsen

Seminarielektor. Cand. pæd. i almen pædagogik. Censor på pædagogiske professionhøjskolero, faglig websiteredaktør og on-lineunderviser på www.professionsviden.dk.

email: sl@professionsviden.dk
http://professionsviden.dk
 

Min nye bog demokrati, demokratisk dannelse og politik er en indføring i demokrati som politisk styreform, som en dannelsesopfattelse og analyserer og beskriver desuden ud fra de tre skitserede demokratiske dannelsesteorier i bogen fem forskellige forsøgs og udviklingsprojekter, der har demokrati som omdrejningspunkt.
Download Demokratibogen som PDF

På denne måde forsøger jeg at sammenkoble teori med praksis på en systematisk og begrebsmæssig afklaret måde. Hensigten er at få en dybere forståelse af hvad demokrati er, hvordan det kan praktiseres og hvilke problematikker, handlemuligheder og resultater, der er i pædagogisk sammenhæng.

Bogen er en redigering og videreførelse af de artikler, der handler om demokratisk dannelse og som allerede findes på professionsviden.dk. Det nye er, at bogen foruden at være nyredigeret også har fået tilføjet et nyt afsnit om en demokratisk dannelsesteori, har et omfattende noteapparat med yderligere litteratur henvisninger, en forholdsvis detaljeret indholdsfortegnelse så man kan finde det, der er mest interessant samt en litteraturliste med bøger, artikler og websites henvisninger.

Bogen kan læses fra ende til anden eller bruges som en opslagsbog for studerende, der har brug for læsning af et begreb en teoretiker eller blot ønsker at studere demokratiprojekter, som de er planlagt, gennemført og evalueret i praksis.

God fornøjelse med læsningen.

Download Demokratibogen som PDF

Tags:

Tilføj kommentar:

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer:
Share |